Het geduld van duurzame inzetbaarheid.

Gezondheid, ojah dat is er ook nog
Het geduld van duurzame inzetbaarheid

De hele duurzame-inzetbaarheidsdiscussie zit wat vast. Misschien is hij wel gewoon mislukt. Meer bewegen en minder zitten. Tuurlijk. Hoe dan? Yoga, fietsenplan en een sportzaaltje. Af en toe een poster? Het klinkt meer als een hobby van HR. Echt veranderen dat is lastig.

Diffuus
Er lopen altijd wel eén of twee andere cultuur en nieuwe werken trajecten, overname of verhuizingen. De aandacht is verdeeld, bestuurders gaan tegelijk links en rechts en: Ojah, dat verzuim.
De krappe arbeidsmarkt, toenemende onrust bij werknemers 3.0 maken ondernemen niet makkelijker. Goede mensen krijgen en goede mensen houden zijn prioriteit 1, 2 en 3. Het slechte nieuws: Daar hoort dit onderwerp dus ook.

Het is en-én!
Er staan vast een paar grote onderwerpen op de bestuursagenda. Maar, wat verbindt ze? Zijn ze ook op midden-lange termijn van belang? Gezonder werken is daarmee (maar) een onderdeel van het hele gamma. Bijvoorbeeld: Altijd en overal werken lijkt een IT-probleem. Tegelijk gaat het over de balans tussen werk en privé. Over de cultuur van altijd bereikbaar zijn, of soms even niet opnemen. Maakt u die afspraken ondelring?

Een brede-focus
Zoals gezegd, de komende jaren is de arbeidsmarkt krap. Goede mensen boeien en binden, dat is het devies. En dat vraagt om een brede-focus. Dat klinkt wat raar. Echter, het verbinden van de grote thema’s in de organisatie geeft rust. Data wordt belangrijk, informatie delen is cruciaal. Vergeet maatschappelijk-verantwoord-ondernemen niet.
Hoe lukt het om een nieuwe organisatiecultuur te ontwikkelen die al deze veranderingen bundelt in een groots meeslepend verhaal. Een langdurend programma dat op al die vlakken medewerkers uitdaagt en verleidt om gezond en gemotiveerd te werken aan zichzelf en de organisatie.

Heliumm biedt begeleiding bij het verbinden van gezondheid in organisatietransitie en ontwikkeling. We kunnen inspireren, adviseren en uitvoeren als het gaat om het richten en inrichten van die nieuwe gezonde organisatie.

Bel gerust voor een kennismaking.

Een heel goed en wijs 2018.

www.heliumm.nl
info@heliumm.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *